Sophie van Wessex en dochter Louise naar zeildag

Van hockey naar zeilen is voor Sophie, gravin van Wessex, en haar dochter lady Louise maar een kleine stap. Beiden zijn maandag in Portsmouth om deel te nemen aan een zeildag van UK Sail Training. Zondag was Sophie met Louise nog in Londen bij de finale van het WK hockey, waar Nederland met 6-0 ten koste van Ierland de titel pakte. Sophie reikte na afloop de medailles uit.

Sophie is beschermvrouw van The Association of Sail Training Organisations, waar UK Sail Training deel van uitmaakt. Die organisatie richt zich op jongeren met een beperking, die aan boord van zeilboot 'Donald Searle' leren hun krachten en talenten te benutten en dat teamwork nodig is om een project te doen slagen.

Met Louise ging de gravin in Hasler Marina aan boord van 'Donald Searle', waarop de komende week een groep meiden zeilt die een diploma wil halen van de Royal Yacht Association. Dat kwalificeert hen om als bemanningslid aan te monsteren op een zeiljacht. Sophie en haar dochter spraken met de deelnemers aan het trainingsprogramma en met vertegenwoordigers van UK Sailing UK.

Daarna ging het zeilschip het water op, met Sophie aan het roer, aldus Buckingham Palace, dat op sociale media een filmpje plaatste van de vaartocht.