Chatten met prins Harry

De royals proberen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem te steken. Ook prins Harry was afgelopen weekend weer online om deel te nemen aan een videochat van WellChild, een Britse organisatie waarvan hij beschermheer is. WellChild richt zich op kinderen die speciale zorg nodig hebben. Een aantal families konden in gesprek gaan met de prins.

Uitdaging

De videochat is opgenomen en terug te zien op YouTube. Harry spreekt vanuit huis met verschillende mensen die door het coronavirus voor een nog lastigere taak staan met de verzorging van hun hulpbehoevende kind. De families hebben hulp van buitenaf nodig en in deze coronacrisis gaat dat natuurlijk niet zo makkelijk.

Extra risico

Harry sprak met Craig Hatch, wiens 21-jarige zoon te maken heeft met verschillende beperkingen. ‘‘Het is eng. We zijn bang omdat we weten dat als het coronavirus ons huis binnentreed er enorme complicaties optreden,’’ vertelt hij.

Hart onder de riem

De prins stak hen een hart onder de riem. “Ik heb enorm veel respect voor jullie allen. Deze situatie is voor iedereen lastig, maar voor jullie nog een beetje meer. De organisatie WellChild doet er alles aan om jullie te ondersteunen waar nodig. Hopelijk krijgen we door middel van deze video meer zichtbaarheid en wordt het voor de overheid duidelijk dat jullie een kwetsbare groep zijn. Het is geweldig om jullie te zien lachen tijdens dit gesprek, houd de moed erin en blijf actief en creatief. Ik hoop jullie snel weer te zien!”

Lees ook:

Zo af en toe komt er een stukje info naar buiten over royals die je een regelrechte glimlach bezorgt. Dat is zeker het geval bij het lezen van dit leuke weetje over koningin Elizabeth en haar man, prins Philip.

Aandoenlijk: dit is Elizabeths koosnaampje voor echtgenoot Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen