Prins Charles Opent Toren Arnhemse Eusebiuskerk

Charles: ‘‘Televisie speelt centrale rol in het culturele leven’’

Volgens de Britse prins Charles speelt de televisie een centrale rol speelt in het culturele leven van het Verenigd Koninkrijk. Dinsdag liet hij dat weten in een videoboodschap, waarin hij de winnaars en genomineerden van de RTS Craft & Design Awards feliciteerde.

Tijdens de uitreiking werd bekend wie er prijzen had gewonnen voor televisieproducties in het Verenigd Koninkrijk. “Ik ben enorm blij om alle winnaars en genomineerden te feliciteren,” begon de prins zijn boodschap, waarop hij daarna het belang van televisie in de coronatijd benadrukte. “We hebben ons tijdens de lockdown gerealiseerd dat televisie een belangrijk punt is in ons culturele leven. Tijdens de crisis hield televisie ons geïnformeerd en geëntertaind en vele kwetsbare mensen zien de tv als echt gezelschap.”

Charles legde ook de nadruk op de economische gevolgen die de coronacrisis met zich mee heeft gebracht voor de televisie-industrie. “Het virus heeft moeilijke tijden gebracht voor iedereen die in de televisiewereld werkt. Ik snap heel goed dat jullie voor je gezinnen moeten zorgen.”

LEES OOK:

Margriet en Pieter bereiden zich samen voor voor volgend jaar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.