Jordan Britain Royals

‘Charles niet degene die bezorgd was om huidskleur Archie’

Het was niet prins Charles die zich zorgen zou hebben gemaakt om de huidskleur van de zoon van Meghan en Harry, die destijds trouwens nog geboren moest worden.

Charles en Camilla zijn op Barbados. Toen ze daar gisteren aankwamen, gaf een woordvoerder van het stel aan dat het niet Charles was die binnen de paleismuren zorgen zou hebben geuit over de huidskleur van zijn aanstaande kleinzoon.

“Het is fictie en geen verdere commentaar waard”, aldus de woordvoerder. Vragen erover werden gesteld naar aanleiding van een nieuw boek. Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan van schrijver Christopher Andersen rept over Charles. Hij zou zich hardop hebben afgevraagd ‘welke kleur’ het kind zou krijgen.

Afgelopen voorjaar gaven Meghan en Harry een veelbesproken interview aan Oprah Winfrey. Toen vertelde Meghan dat er racisme binnen het Britse koningshuis speelde. En de opmerkingen over Archies huidskleur zouden daar een voorbeeld van zijn geweest. The royal family heeft de aantijgingen overigens altijd ontkend, maar gaf aan het serieus te nemen en onderzoek te doen.

LEES OOK:

Kijken! Gravinfluencer in ‘Het Jachtseizoen’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA