Charles neemt William mee naar vergadering

Prins Charles heeft prins William deze week meegenomen naar een vergadering over het hertogdom Cornwall, meldt The Telegraph. Een ingewijde zegt tegen de Britse krant dat Charles zijn zoon daarmee wil klaarstomen voor een leven als troonopvolger.

De vergadering werd gehouden in Clarence House, een van de officiële Londense residenties van het Britse hof. Het beheer van het hertogdom Cornwall komt bij William te liggen als zijn vader de troon bestijgt. "Zijne koninklijke hoogheid wil de hertog voorbereiden op elk aspect van zijn toekomstige rol als prins van Wales", aldus de bron. "En de hertog lijkt erg leergierig te zijn."

Het hertogdom Cornwall werd al in 1337 door koning Edward III in het leven geroepen met het specifieke doel om de troonopvolger van een inkomen te voorzien. De waarde van het land, met een totale oppervlakte van ruim 54.000 hectare verspreid over meer dan 23 counties, en de andere eigendommen die deel uitmaken van het hertogdom is omgerekend circa 870 miljoen euro.

In het afgelopen boekjaar genereerde het hertogdom zo'n 34 miljoen euro aan inkomsten. Alhoewel de eerste royal in de lijn der troonopvolging dit geld in principe zelf mag besteden, is het hem of haar niet toegestaan om bijvoorbeeld stukken land voor eigen gewin te verkopen. De inkomsten worden onder meer gebruikt om publieke taken van de koninklijke familie te bekostigen.