Charles gekroond met pingponbal

De man die 50 jaar geleden de historische kroon maakte voor de investituur van prins Charles, onthult dat de bol van de kroon eigenlijk een vergulde pingpongbal is. De kroon wordt het middelpunt van een feestelijke receptie van Buckingham Palace vandaag, georganiseerd door de Queen ter gelegenheid van de benoeming van haar zoon en erfgenaam die 50 jaar geleden prins van Wales werd.

De gouden kroon, die in 1969 door zijn moeder op het hoofd van Prins Charles in Caernarfon Castle werd geplaatst, zal worden tentoongesteld tijdens een unieke viering, bijgewoond door alle vooraanstaande leden van de koninklijke familie.

Maar de kroon, ontworpen door de beroemde goudsmid Louis Osman, verbergt een verbazingwekkend geheim dat het nogal uniek maakt onder de kroonjuwelen van de vorst. De bol in het midden is eigenlijk gemaakt van een pingpongbal.

Naast koningin Elizabeth en Charles’ vrouw Camilla waren ook zijn zonen en schoondochters van de partij. Prins William en Catherine en prins Harry en Meghan wilden het kleine familiefeestje niet missen. Ook premier Theresa May kwam langs om Charles met een bezoek te vereren, net als de band Stereophonics, Game of Thrones-acteur Owen Teale en diverse vertegenwoordigers van liefdadigheidsorganisaties die Charles steunt.

Tijdens de receptie was er muziek van studenten van de Royal Welsh College of Music and Drama. Ze speelden een stuk dat speciaal voor de gelegenheid is geschreven door de Welshe componist Paul Mealor.

Charles kreeg de titel prins van Wales al op 9-jarige leeftijd in 1958, maar hij werd officieel pas in 1969 ingewijd door zijn moeder. De receptie vormt het startpunt van een jaar waarin het jubileum van Charles’ titel wordt gevierd.