Charles en Camilla reageren geschokt op bloedbad Canada

Afgelopen maandag vielen er bij een schietpartij in Portapique in Nova Scotia zeker negentien doden. Na koningin Elizabeth en prins Philip hebben ook prins Charles en zijn vrouw Camila met afschuw gereageerd op deze vreselijke gebeurtenis.

In een verklaring die Clarence House gisteravond verspreidde stond dat Charles en Camilla ‘diep geschokt’ waren toen het nieuws hen bereikte. Het stel omschrijft de schietpartij, de dodelijkste in de geschiedenis van Canada, als bruut, zinloos en wreed. “Ons hart gaat uit naar de families en vrienden van iedereen die zo tragisch om het leven is gekomen en naar degenen die gewond zijn geraakt.”

Charles prees de hulpdiensten uitvoerig, net zoals zijn moeder die dag al eerder had gedaan. Tijdens de coronacrisis hebben zij het al zwaar dus wordt hun hulp extra gewaardeerd. Camilla en Charles sloten hun bericht af met hun medeleven. “Onze gedachten en gebeden gaan in deze hartverscheurende tijden uit naar de families van de slachtoffers, de inwoners van Nova Scotia en alle Canadezen.”

Lees ook:

Nu de lockdown nog wel even voortduurt in veel landen, delen sommige royals hun tips om de dagen zowel nuttig als aangenaam te kunnen doorkomen.

Camilla deelt 9 boekentips om coronacrisis door te komen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen