Charles en Camilla in België voor herdenking Waterloo

Prins Charles en Camilla wonen woensdag in België de openingsceremonie van de tweehonderdste herdenking van de Slag bij Waterloo bij. Clarence House twitterde een foto van de Britse prins en zijn vrouw samen met de hertog en hertogin van Wellington, poserend bij de voet van de Leeuw van Waterloo.

De huidige hertog van Wellington is een nakomeling van de hertog van Wellington, die een hoofdrol speelde bij het verslaan van Napoleon. De Slag eindigde op 18 juni 1815, toen het Franse leger onder leiding van keizer Napoleon I werd verslagen door het leger onder bevel van de hertog van Wellington. Dit leger bestond uit Britten, Duitsers, Nederlanders (Belgische en Nederlandse eenheden) en het Pruisische leger.

Elk jaar rond 18 juni spelen honderden acteurs in traditionele klederdracht de Slag bij Waterloo na. Voor de tweehonderdste herdenking vindt van 18 tot en met 21 juni de grootste reconstructie tot nu toe plaats met meer dan vijfduizend figuranten, driehonderd paarden en honderd kanonnen.