Charles en Camilla bezoeken monumenten

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben woensdagmiddag (plaatselijke tijd) een aantal historische monumenten bezocht in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het stel ontmoette onderweg ook nog bekende burgeractivisten.

Charles en Camilla namen eerst een kijkje bij het Lincolnmonument waar ze het reusachtige beeld van president Abraham Lincoln bewonderden. Ook stonden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall stil bij de plek voor het Lincoln Memorial waar Martin Luther King in 1963 zijn beroemde I Have a Dream-toespraak hield.
Bij het nabijgelegen monument ter nagedachtenis aan King ontmoetten Charles en Camilla de bekende Amerikaanse predikant en burgerrechtenactivist Jesse Jackson en congreslid John Lewis, die in 1965 de bekende burgerrechtenmars in Selma hielp organiseren.
Na de tour langs de monumenten in Washington reisden de prins en de hertogin naar de staat Virginia. Hier bezichtigde het stel Mount Vernon, het huis van de eerste president van Amerika, George Washington. Verder bezocht Camilla nog het Shakespeare theatergezelschap in Washington terwijl Charles de Magna Carta uit 1297 bekeek in het Nationaal Archief.
Tot slot sprak prins Charles later op de dag ook nog op een milieuconferentie. De milieubewuste zoon van koningin Elizabeth riep daar overheden en bedrijven op om een einde te maken aan het dumpen van plastic in de oceanen. Charles zei 'achtervolgd' te worden door beelden van aangespoelde dode albatrossen die stukken plastic aanzagen voor een maaltijd.
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen