prins charles parachutespringen

Charles doneert geld aan dít vakantieland in nood

Charles en Camilla hebben een bijzondere band met dit land en komen er graag. Het werd en wordt geteisterd door felle natuurbranden en de kroonprins besloot om geld over te maken aan de lokale divisie van het Rode Kruis, ter ondersteuning.

Het gaat om Griekenland. Daar is al ruim 100.000 hectare aan land verloren gegaan. Vorige week nog meldden we je in een update dat vele bezittingen van de Griekse royals helaas ook in vlammen zijn opgegaan. Charles’ eigen vader, Philip, werd in Griekenland geboren.

Toen het nét weer zo’n beetje kon, trokken Charles en Camilla – afgelopen maart – nog naar Griekenland om er de viering van 200 jaar onafhankelijkheid te vieren. Ze voelen beiden een warme band met het land en de inwoners.

“We zijn zeer dankbaar voor de gulle donatie van Zijne Koninklijke Hoogheid. Het betekent heel veel voor de toegewijde staf van het Rode Kruis en de inwoners van Griekenland die we helpen”, zegt een woordvoerder van het Rode Kruis over de donatie van Charles. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt.

Greece Revolution Anniversary

LEES OOK:

6x ontmoetingen tussen royals en celebs

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA