Charles bedankte in brief voor slappe lach’

Prins Charles heeft nieuwslezeres Charlotte Green een paar jaar geleden een brief gestuurd om haar te bedanken voor een lachbui. Dat meldt The Telegraph. De prins vond het erg vermakelijk dat Green tijdens een uitzending de slappe lach kreeg.

In 2008 las Green op BBC Radio 4 een nieuwsbericht voor over de allereerste geluidsopname van een menselijke stem, een versie van het nummer Au clair de la lune. In de uitzending was het geluid te horen, maar de nieuwslezeres had duidelijk iets anders verwacht. Een collega fluisterde in haar oor dat het klonk alsof iemand een bij in een potje had gestopt, waarna Green het op een giechelen zette. Het fragment staat op YouTube.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall vonden het blijkbaar ook erg grappig, laat Green weten. "Twee dagen later kreeg ik een onzettend leuke brief van prins Charles. Hij schreef 'we bleven allebei lachen tot de tranen over onze wangen rolden' en bedankte me daarvoor." Green deelde de anekdote tijdens een literair festival. Ze was daar om over haar nieuwe boek te vertellen.