Catherine wil weer aan het werk

De hertogin van Cambridge, bij het grote publiek beter bekend als Kate, is van plan haar koninklijke taken volgende maand weer op te pakken. Catherine heeft tijdens haar tweede zwangerschap opnieuw veel last van ochtendmisselijkheid, waardoor de echtgenote van prins William afspraken moest afzeggen.

De 32-jarige hertogin heeft openbare verplichtingen van oktober tot en met de kerst. Een paleisbron vertelde aan People dat ze van dag tot dag bekijken of de gezondheidssituatie van Catherine het toelaat om erop uit te gaan. ''Er zijn afspraken die ze komende maanden graag wil nakomen, maar dat zullen we tegen die tijd beoordelen'', zegt de bron.

Onlangs moest Catherine een reis naar Malta afzeggen, waar ze de viering van 50 jaar onafhankelijkheid zou bijwonen. Prins William ging in haar plaats. Ook kon ze de Invictus Games van haar zwager prins Harry niet bezoeken. Catherine heeft nog veel rust nodig, maar zou zich inmiddels wel wat beter voelen. De laatste keer dat Catherine in het openbaar verscheen, was op 5 augustus, toen ze met William en Harry tussen de klaprozen van keramiek liep in de drooggelegde gracht rond de Tower of London, waarmee de Britten de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdenken.

In juli vorig jaar beviel ze van haar eerste kind, prins George.