VIDEO: Catherine vandaag niet mee met wegbrengen zoon

Het Britse prinsje George moet het op zijn eerste schooldag stellen zonder zijn moeder Catherine. Kensington Palace laat op social media weten dat de prins door alleen zijn vader wordt weggebracht vandaag.

Het stel kondigde maandag aan dat zij een kindje verwachten. William zei eerder deze week alle afspraken van Catherine af. Zij heeft, net als tijdens haar zwangerschap van prins George en prinses Charlotte, last van ernstige ochtendmisselijkheid.

Vooraf werd er al gespeculeerd over het mogelijk afwezig zijn van Catherine bij deze belangrijke dag voor het gezin: 'Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze meegaat. De hertogin zou niets liever willen omdat het een grote dag is voor haar zoon, maar ze is deze week heel erg ziek,' vertelde een bron binnen het paleis.

George gaat donderdag voor het eerst naar de Thomas’s Battersea School, vlakbij Kensington Palace, waar het gezin deze zomer definitief zijn intrek nam. De klasgenootjes van het prinsje leren de kleuter kennen als George Cambridge. Dat bleek donderdag, toen hij voor het eerst naar de Thomas’s Battersea School ging. 

Britse media braken zich de afgelopen maanden het hoofd over onder welke achternaam George aan zijn schoolloopbaan zou beginnen. Het prinsje heeft eigenlijk geen achternaam: 'Leden van de Britse koninklijke familie kunnen de naam van het koningshuis gebruiken of een achternaam en die hoeven niet altijd hetzelfde te zijn,' luidt uitleg op de website van het koningshuis.

William en Catherine kozen voor Cambridge, naar hun titel hertog/hertogin van Cambridge.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen