Catherine mag collier van koningin dragen

Catherine, de hertogin van Cambridge, bezocht dinsdagavond de National Portrait Gallery in Londen. Het was haar eerste officiële publieke optreden van dit jaar. Ze kwam als beschermvrouwe van het museum naar het galadiner. Volgens Hello! was haar blauwe jurk het toonbeeld van elegantie, maar ging de meeste aandacht uit naar het prachtige diamanten collier dat de echtgenote van prins William om haar nek droeg.

Catherine had de halsketting geleend van koningin Elizabeth II. Het zou gaan om een huwelijksgeschenk van de Nizam van Haiderabad, de islamitische vorst van de Indiase staat Haiderabad. Het vorstendom Haiderabad was van de 18e tot 20e eeuw een onafhankelijke of semi-onafhankelijke staat rond de gelijknamige stad Haiderabad in India.

De Nizam vroeg de toenmalige prinses Elizabeth om twee sieraden van Cartier te kiezen voor haar bruiloft in 1947. Ze koos voor een tiara, die inmiddels uit elkaar is gehaald om er andere sieraden van te maken, en de ketting die is gebaseerd op een Engelse roos. Het sieraad wordt bij gelegenheden nog steeds gedragen door de Britse koningin.

Cartier vervaardigde de ketting in de jaren 30. Oorspronkelijk bestond die uit een lange keten van 46 diamanten, die uiteindelijk werd teruggebracht tot 36, en een met een diamant belegde knipsluiting. Het adembenemende middenstuk van de ketting bevat een afneembare peervormige hanger.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen