Catherine bezoekt slachtoffers aanslag Londen

De hertogin van Cambridge heeft maandag een onaangekondigd bezoek gebracht aan King's College Hospital in zuid-Londen. In dat ziekenhuis zijn na de terroristische aanslag op 3 juni op London Bridge en bij Borough Market de slachtoffers opgenomen die bij de aanval steekwonden hadden opgelopen. Het hospitaal is gespecialiseerd in de verzorging van dat soort wonden.

King's College kreeg in totaal veertien slachtoffers van de aanslag, waarbij acht mensen om het leven kwamen. Zeven gewonden waren er ernstig aan toe en worden nog steeds behandeld in het ziekenhuis. Catherine had met een aantal van hen achter gesloten deuren een gesprek.

Voor de ziekenhuisstaf die regelmatig te maken heeft met gewonden van steekpartijen was het uitzonderlijk dat er dit keer zoveel vrouwen onder de slachtoffers waren. Malcolm Tunnicliff, directeur van de spoedafdeling van het ziekenhuis, vertelde Catherine dat zes van de veertien gewonden vrouw waren. ,,Dat heeft ons diep geraakt. Dat hadden we niet eerder meegemaakt”, zo vertelde hij na afloop van de visite aan de Daily Mirror.

Het bezoek van Catherine werd zeer op prijs gesteld. ,,Het was zeer bemoedigend”, aldus Tunnicliff. De echtgenote van prins William sprak met verplegend personeel, doktoren, staf van de eerste hulp en dus ook met een aantal van de slachtoffers.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen