Canadezen willen niet betalen voor Harry en Meghan

Een grote meerderheid van de Canadezen vindt het prima dat prins Harry en Meghan zich voor langere tijd in Canada willen vestigen. Zolang ze daar maar niet voor hoeven te betalen.

Dat blijkt uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau Angus Reid Institute.

Zelf betalen

Van de ondervraagden weigert 73 procent op te draaien voor de kosten die gemoeid zijn met de komst van het paar, dat een stapje terug wil doen binnen de Britse koninklijke familie. Ze vinden ook dat de hertog en hertogin van Sussex zelf hun beveiliging moet betalen. Slechts 5 procent is van mening dat de Canadese belastingbetaler moet opdragen voor de volledige rekening.

Lees ook:

Miljoenen extra

Volgens berekeningen zou de bescherming van het paar de Canadese burger per jaar miljoenen aan extra belastinggeld gaan kosten. Omdat Canada koningin Elizabeth officieel als staatshoofd heeft, worden de twee waarschijnlijk door de staat beveiligd.

Onduidelijkheid over kosten

Premier Justin Trudeau liet onlangs al weten dat er nog veel besproken moet worden voor ze zich definitief kunnen vestigen. Ook hij wierp toen de vraag op of de bevolking mee moet gaan betalen. “Ik denk dat de meeste Canadezen een voorstander zijn van de komst van de royals, maar hoe dat eruit gaat zien en welke kosten daarmee gemoeid zijn is nog onduidelijk”, zei hij begin deze week.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen