Camilla heeft bijzondere invloed op Charles

Camilla, hertogin van Cornwall, houdt het leven van haar man prins Charles een beetje "luchtig". Daarom zal de prins van Wales veel aan zijn echtgenote hebben als hij op de Britse troon zit. Dat schat Charles Anson in, de voormalig perschef van Charles' moeder koningin Elizabeth.

Anson kent Camilla als iemand die "een beetje dolt" met haar man, vertelde hij aan People. "Ze zorgt ervoor dat hij niet overbelast raakt door alle ellende in de wereld." Volgens Anson heeft de hertogin een "goede levensfilosofie". "Er zijn dingen die je kunt veranderen en dingen die je niet kunt veranderen. Maak je er niet te druk om."

Anson denkt dan ook dat Camilla het "geweldig" gaat doen als koningin. Of de hertogin die titel ooit krijgt, is nog maar de vraag. Jarenlang stond op de officiële sites van Buckingham Palace en prins Charles dat zijn tweede vrouw zich niet koningin, maar Her Royal Highness The Princess Consort zou noemen als Charles zijn moeder opvolgt. Die passages zijn eerder dit jaar echter verdwenen.

De kwestie of Camilla zich wel of niet koningin mag noemen, houdt de Britten al langer bezig. Velen zien in een koninginnetitel een beloning voor overspel. Camilla en Charles hadden al een affaire tijdens zijn huwelijk met de nog steeds immens populaire Diana.