Camilla

Camilla vraagt om steun voor vrouwelijke journalisten in Afghanistan

Camilla roept op om de vrouwelijke journalisten die in Afghanistan hun leven riskeren voor het nieuws, te steunen. Dit deed ze tijdens het Woman in Journalism-evenement in het Schotse Dumfries House.

Aan het eind van haar bezoek aan het evenement sprak de hertogin de samengekomen journalisten toe. “Ik heb begrepen dat er in 2020 zevenhonderd vrouwelijke journalisten werkzaam waren in Kabul. Tegenwoordig zijn dat er minder dan honderd. Met het verlies van zeshonderd stemmen zullen de ervaringen van talloze Afghanen niet verteld worden.” Ook zei Camilla dat alle journalisten die vechten voor gerechtigheid onze dank en bewondering verdienen. “Laten we er alles aan doen om de dappere vrouwelijke journalisten van Afghanistan te steunen en, cruciaal, te luisteren naar het werk dat hen elke dag in gevraag brengt.”

Yalda Hakim

Tijdens het evenement sprak de hertogin onder andere BBC-journaliste Yalda Hakim. Zij interviewde onlangs een woordvoerder van de Taliban. Hij belde haar tijdens een live-uitzending. Camilla richtte zich in haar slotwoord nog even speciaal tot Hakim: “Het was een bijzonder genoegen om Yalda Hakim te spreken, die onlangs een Taliban-woordvoerder met zoveel focus en kalmte interviewde.”

LEES OOK: JE KUNT NU EEN KIJKJE NEMEN IN HET HUIS VAN CHARLES EN CAMILLA

Meer lezen over royals? Bestel snel de nieuwste Royalty of lees Royalty digitaal.

Bron: ANP, beeld: archief