Camilla is jarig

Het is een bijzondere dag voor Camilla. De hertogin van Cornwall viert donderdag 17 juli namelijk haar verjaardag, de echtgenote van prins Charles is 67 jaar geworden.

De prins van Wales en de hertogin van Cornwall zullen de verjaardag vast vieren, maar er staat ook een afspraak in de openbare agenda van prins Charles. De zoon van koningin Elizabeth wordt namelijk verwacht bij de Food and Farming School (een soort onderzoekscentrum), ook gaat hij langs bij een nabijgelegen boerderij. Daar spreekt hij studenten die deelnemen aan een speciaal lesprogramma dat de toekomst van de landbouw onderzoekt.

Woensdag bracht Camilla een bezoekje aan de wijngaard Camel Valley in Bodmin, Cornwall. Daar kreeg ze alvast een verjaardagscadeau, namelijk een 6-liter fles bekroonde bubbel rosé. Wat prins Charles zijn vrouw cadeau geeft, is niet bekend. Camilla vertelde vorig jaar in een interview dat ze het zelf altijd heel moeilijk vindt om een presentje voor haar partner te kopen. "Charles is een van de moeilijkste mensen ter wereld om een cadeau voor te bedenken'', zei de hertogin van Cornwall. "Ik doe ontzettend mijn best om iets voor hem te vinden dat echt geweldig is. Dan zegt hij alleen: oh, dank je'', aldus Camilla. Uiteindelijk koos ze vorig jaar 'iets van porselein' voor hem uit.