Buckingham Palace hoopt de deuren in de zomer weer open te kunnen gooien

Jemima Rellie, de directeur van de Royal Collection Trust, liet weten dat het nog steeds de bedoeling is dat Buckingham Palace deze zomer de deuren weer opent voor het publiek. Het paleis is sinds 1993 toegankelijk voor bezoekers wanneer koningin Elizabeth op vakantie is in Schotland. De inkomsten van entreegelden zijn een belangrijke inkomstenbron voor de koningin om haar kunstschatten te kunnen onderhouden.

Deuren weer openen

“We kijken er naar uit om mensen weer persoonlijk te verwelkomen en we hopen zoals gewoonlijk in juli te openen”, vertelt Rellie. “Als we kunnen openen, hopen we er een succes van te kunnen maken. We kijken met grote belangstelling, we leren allemaal opmerkelijk snel de nieuwe regels.” Er zullen wel wat maatregelen moeten worden genomen. Normaal gesproken is het namelijk ontzettend druk en dat veroorzaakt dringen en geduw in de rijen.

Online bezoeken

De Royal Collection Trust probeert ondertussen al een kijkje te geven in de paleizen door beeldmateriaal op internet te delen. In eerste instantie deden ze dat niet, uit angst dat bezoekers dan niet meer zouden komen kijken hoe het er in het echt uit ziet. Inmiddels heeft de Royal Collection Trust het over een andere boeg gegooid en zijn ze tot de conclusie gekomen dat het geen kwaad kan. “Bij geen enkel fysiek bezoek zou je alles kunnen zien, dus door het virtueel te bezoeken, kan wellicht meer worden geabsorbeerd.”

360 gradenrondleidingen

Via de website kun je onder andere 360 gradenrondleidingen zien door de staatsappartementen van Buckingham Palace, zoals de ’White Drawing Room’, de troonzaal en de schilderijengalerij, waar veel van de kostbare kunst van de koningin hangt. Ook Windsor Castle en het paleis van Holyrood House in Schotland is online te bezoeken.

Lees ook:

Nu Harry en Meghan in Los Angeles zijn zitten ze niet alleen thuis, maar gebruiken ze hun tijd ook om vrijwilligerswerk te doen voor Project Angel Food.

Harry en Meghan hebben hun droomhuis gevonden! Bekijk hier hoe het eruit ziet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen