File Britain Bbc Saville Abuse Claims

Broer Diana krijgt zijn zin: BBC start onderzoek

Charles Spencer, de jongere broer van prinses Diana, vermoedt dat een interview met zijn zus – in 1995 – niet helemaal fair tot stand is gekomen. Hij eiste er onderzoek naar. En dat lijkt er nu te komen.

Je las bij ons onlangs al dat Charles, met een ingezonden brief aan een bekende Engelse krant, aankondigde meer onderzoek te willen naar de omstandigheden van een specifiek interview twee jaar voordat Diana om het leven kwam. Charles (die geheel toevallig dezelfde voornaam heeft als Diana’s ex-echtgenoot) vond het onderzoek dat de BBC daar jaren geleden al eens naar deed niet afdoende.

En hij krijgt nu zijn zin, want de BBC kondigt vandaag aan een nieuw, grondig onderzoek te starten. Diana werd destijds geïnterviewd door Martin Bashir. Ze was ongekend openhartig. Ook over haar geklapte huwelijk met Charles. En de affaire tussen hem en Camilla. Haar broer denkt echter dat Bashir gedraaid en gelogen heeft om haar voor de camera’s te krijgen.

Middelpunt van de verdenkingen zijn bankafschriften waarmee (valselijk) ‘aangetoond’ zou worden dat personeel van Charles en Diana betaald kreeg om een boekje open te doen over de twee. Dit zou voor Diana de doorslag hebben gegeven om dan ook maar haar kant van het verhaal te gaan vertellen. Overigens is nog niet helemaal duidelijk hoe en waar die bankafschriften vandaan komen. Dat gaat mogelijk blijken na het onderzoek.

Het tv-interview trok miljoenen kijkers. En er werd nog vaak naar verwezen. Des te pijnlijker als er gekronkeld is om Diana zo veel en zo vergaand te laten spreken, vindt haar broer. Hij is content dat er meer onderzoek komt.

Een archieffoto van Charles, de broer van Diana

Charles Spencer Broer Van Diana

LEES OOK:

Waarom Willem-Alexander Joe Biden nog niet gefeliciteerd heeft

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA