Queen Elizabeth

Britten zetten alles op alles voor queen

Nu koningin Elizabeth te maken krijgt met steeds meer lichamelijke tegenslag, zetten de Britten alles op alles om haar in de benen te houden.

Doel is het zonder zichtbare problemen bijwonen van de herdenkingsdienst voor prins Philip. Concreet gaat het om mobiliteitsproblemen. Die zouden vrij eenvoudig kunnen worden opgelost met een rolstoel, maar dat vertikt de jubilerende monarch.

De afgelopen weken zegde Elizabeth al de nodige afspraken af, maar het lijkt erop dat ze zich aan het herpakken is. Ze was niet aanwezig bij de paardenraces van Cheltenham, maar ontving wel weer in levende lijve onderdanen.

Plannen worden nu gemaakt om haar ongezien in en uit Westminster Abbey te krijgen, de kerk waar de dienst plaats zal vinden. De mogelijkheid bestaat dat ze tegen de traditie in voordat de andere gasten binnenkomen al op haar plek zal zitten. Normaal is dat ze als laatste binnenkomt.  Ook wordt de inzet overwogen van ondoorzichtige schermen.

De dienst is gepland voor 29 november en bedoeld als herdenking van de prins, nadat op zijn begrafenis vorig jaar wegens de coronamaatregelen niet meer dan 30 rouwenden aanwezig konden zijn.

LEES OOK:

BLIJVENDE ZORGEN OM GEZONDHEID ELIZABETH

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Telegraph