Jordan Britain Royals

Britse royals bieden vluchtelingen onderdak

Hooggeplaatste royals overwegen plannen om een aantal van hun huizen open te stellen voor Oekraïense vluchtelingen.

Prins Charles en prins William onderzoeken een reeks ‘praktische maatregelen’, waaronder de mogelijkheid van banen en opleidingscursussen, maar ook het verschaffen van onderdak.

Naar verluidt zoekt Charles naar plaatsen op zijn landgoed Dumfries House in Ayrshire en op andere locaties in zijn hertogdom Cornwall, waartoe ook een aantal vakantiehuizen behoren.

Het landgoed Balmoral van de koningin op Royal Deeside en Sandringham in Norfolk, allebei privé-eigendom en niet door de belastingbetaler gefinancierd, zouden ook ruimte kunnen bieden in vakantiehuisjes en tijdelijke banen in de toeristische sector en de horeca.

De koningin, Charles en zijn vrouw Camilla en de hertog en hertogin van Cambridge hebben allemaal gedoneerd aan een coalitie van 15 Britse liefdadigheidsinstellingen.

Charles en William hebben ook hun steun betuigd aan de Oekraïners die zich verzetten tegen de Russische agressie. Naar verluidt willen zij meer doen nu de Britten zich voorbereiden op de opvang van vluchtelingen in het kader van het regeringsprogramma Homes for Ukraine.

William en Kate hebben aangeboden om via hun Royal Foundation steun te verlenen aan Oekraïners met geestelijke gezondheidsproblemen na de verschrikkingen waarvan ze getuige zijn geweest.

LEES OOK:

FILIP EN MATHILDE VANGEN VLUCHTELINGEN OP

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Mail on Sunday