Britse koningin naar 70e herdenking D-Day

Koningin Elizabeth en prins Philip brengen in juni een staatsbezoek aan Frankrijk. Dat heeft Buckingham Palace maandag bekendgemaakt. Het bezoek, waarvoor de Britse koningin is uitgenodigd door president François Hollande, valt samen met de herdenking van de 70e verjaardag van de geallieerde landing in Normandië, op 6 juni 1944.

De koningin en prins Philip, die enkele dagen na het bezoek zijn 93e verjaardag viert, zijn met tal van andere staatshoofden bij de herdenking van D-Day. Op 6 en 7 juni zijn ze ook in Parijs voor een ontvangst op het Elysée en andere vaste onderdelen van een staatsbezoek, aldus de persverklaring van Buckingham Palace.

Koningin Elizabeth was in 2004 ook in Frankrijk voor de herdenking van de 60e verjaardag van de invasie die de bevrijding inluidde van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. Ook toenmalig koningin Beatrix was toen bij die plechtigheid aanwezig.

Het is de bedoeling dat de koningin en prins Philip dit jaar eveneens een bezoek brengen aan Italië. Die visite moest vorig jaar worden uitgesteld vanwege de gezondheid van koningin Elizabeth.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen