Elizabeth2 4

Bijzonder: Queen schrijft persoonlijke brieven

Queen Elizabeth heeft alle ontvangers van een ‘maundy coin’ een brief geschreven. Normaal gesproken overhandigt de Britse vorstin deze speciale munten tijdens de traditionele Royal Maundy-dienst op Witte Donderdag. Maar de ceremonie kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan. In de briefenvelop was ook de munt toegevoegd.

Gepensioneerden die veel hebben betekend voor een kerk en de lokale gemeenschap kunnen de munt ontvangen. Elk jaar nomineren kerkgemeenschappen kerkleden voor het ontvangen van een ‘maundy coin’. In totaal hebben 95 mannen en 95 vrouwen de brief en munt gekregen, één voor elk van Elizabeths levensjaren.

De ceremonie wordt voor de tweede keer vanwege corona afgelast. In haar brief schrijft de Queen nu dat ze het jammer vindt de ontvangers niet persoonlijk te kunnen ontmoeten. “Ik kan mij voorstellen dat u net zoals ik verdrietig bent, dat de huidige omstandigheden het onmogelijk maken om een dienst te laten plaatsvinden.” Elizabeth is in ieder geval wel blij dat de munten alsnog overhandigd kunnen worden, als is het nu zonder dienst. “Ik hoop dat u dit accepteert als een uiting van mijn persoonlijke dankwoord voor alles wat u heeft gedaan voor uw gemeenschap”, zo valt te lezen in de brief.

LEES OOK:

Om deze reden trekt William opnieuw militair uniform aan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen