France Diana Waving

Bijzonder: Dit handgeschreven briefje van Diana duikt plotseling op

Eindelijk is er helderheid over de slepende kwestie van het briefje van prinses Diana. De BBC meldt vrijdag het originele briefje gevonden te hebben van de prinses, waarop vermeld zou staan dat Diana tevreden was met het interview van BBC Panorama in 1995.

Tijdens het nieuwe onderzoek naar het interview dat de BBC deze maand startte is het handgeschreven briefje gevonden. De omroep startte het onderzoek na claims van Diana’s broer Earl Spencer, die zegt dat de journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen en haar zo voor de camera’s van Panorama te krijgen. Een team onderzoekers buigt zich nu over de inhoud en authenticiteit van het briefje.

De journalist die het interview met Diana aflegde, Martin Bashir, heeft nog niet gereageerd op de claims van Spencer. Hij is momenteel nog aan het herstellen van een hartoperatie en een coronabesmetting. Spencer heeft nog niet gereageerd op de vondst van het briefje. De precieze inhoud is niet bekend, maar het is al een tijdje duidelijk dat op het briefje stond dat Diana blij was met Bashir’s interview, zegt BBC’s royalty correspondent Jonny Dymond. Bijna 23 miljoen mensen keken naar het Panorama interview dat ruim 25 jaar geleden werd opgenomen.

LEES OOK:

Sinterklaas heeft ‘koninklijk ontvangst’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.