Britain Royalty Pandemic Covid19 Coronavirus

Bijzonder: Camilla schrijft opiniestuk over huiselijk geweld

De vrouw van Charles, Camilla, heeft een opiniërend stuk in The Guardian geschreven over de toename van huiselijk geweld in het Verenigd Koninkrijk tijdens de lockdownperiode. Als beschermvrouwe van SafeLives, de organisatie die zich inzet tegen huiselijk geweld, hoopt Camilla dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Camilla haalt in haar stuk een paar confronterende statistieken aan. Zo wordt wereldwijd gedacht dat huiselijk geweld tijdens de coronacrisis met 20 procent is toegenomen. In het Verenigd Koninkrijk heeft meer dan een derde van de gespecialiseerde organisaties tegen het probleem een toename in verzoeken tot hulp gerapporteerd.

“Veel te vaak hebben degenen die onder misbruik gebukt gaan het gevoel dat er niemand is die hen kan helpen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om te verkondigen dat er hulp beschikbaar is”, schrijft Camilla. “Aan de lezers die in zo’n situatie zitten: weet dat je niet alleen bent.”

Camilla somt vervolgens een aantal instanties op waar mensen naartoe kunnen gaan om hulp te vragen. Ook schrijft ze hoe mensen die niet met huiselijk geweld te maken hebben, anderen die daar wel mee kampen kunnen helpen. “Zeg dat je hen wilt helpen. Misschien ontkennen ze het misbruik en zeggen ze dat ze geen hulp nodig hebben, maar je aanbod zal hen op veel manieren sterker maken. Ze weten van binnen dat ze een optie hebben en dat ze geloofd worden. Als ze dan aan het misbruik ontkomen, is dat deels omdat jij het hebt aangekaart.”

Tot slot stelt Camilla dat het coronavirus niet de enige ziekte is die de gemeenschap aanvalt. “Hoewel veel aspecten van ons leven weer enigszins normaal worden, moeten we blijven bedenken dat voor sommigen de angst en het misbruik blijvend aanwezig zijn. Het is daarom cruciaal dat we er alles aan blijven doen om hen op wat voor manier en voor hoe lang dan ook te helpen.”

Lees ook:

Elizabeth blijft koningin van dit tropische eiland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.