Meghan Markle netflix serie

Bijzonder: Britse verloskundige hielp Meghan telefonisch bij bevalling

Vorige maand heeft de Britse dokter Gowri Motha telefonisch bijgestaan tijdens haar bevalling van dochter Lili. Dat vertelt de verloskundige, die twee jaar geleden ook hielp bij de bevalling van Archie, aan het Amerikaanse tijdschrift People. Motha heeft een kliniek in Londen en kon niet naar Californië om Meghan en haar man prins Harry bij te staan tijdens de geboorte van hun tweede kind. Omdat de werkwijze van de verloskundige het echtpaar beviel, werd ze alsnog gevraagd vanuit het Verenigd Koninkrijk te helpen. “Het was erg lief van haar. Ik voel me vereerd”, aldus Motha.

Tijdens de bevalling steunde ze Meghan telefonisch. Dat komt wel vaker voor. “Ik kan via Zoom geen baby’s op de wereld helpen, maar ik heb dat wel een paar keer via FaceTime en de telefoon gedaan.” Hotha is een veelgevraagde zwangerschapscoach van sterren. Zo hielp ze eerder onder anderen Gwyneth Paltrow, Kate Moss en Madonna. De verloskundige houdt er een holistische werkwijze op na en geeft haar cliënten tips om zich fysiek en mentaal in alle rust voor te bereiden op hun bevalling en de periode erna.

Of Meghan ook van Motha’s postnatale programma gebruik maakt, zegt de verloskundige niet. Mocht de hertogin van Sussex dat wel doen dan heeft ze na de bevalling een paar weken vooral vegetarisch gegeten, is ze dagenlang gemasseerd en vooral binnengebleven.

LEES OOK:

Queen gaat op reis met dochter en kleinzoon

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.