Basisschool krijgt virtueel een bezoek van William en Kate

William en Kate gingen woensdag virtueel ‘op bezoek’ bij een basisschool in Burnley. De kinderen konden vragen stellen aan de Britse prins en prinses. Ook de leraren konden met hen in gesprek. Ondanks de coronacrisis is de school nog steeds open. Veel van de leerlingen hebben namelijk ouders in vitale beroepen.

Konijnenoren en tekeningen

Een leuk videogesprek was het zeker! Omdat het bijna Pasen is hadden een aantal kinderen konijnenoren opgezet en konden ze hun tekeningen laten zien. Één van de kinderen vroeg aan William hoe hij zichzelf zou gaan noemen wanneer hij koning wordt. “De eerste William heette Willem de Veroveraar. Hoe wilt u genoemd worden?” William kon er wel om lachen, maar hij had geen antwoord op de vraag. “Ik denk niet dat ik die vraag kan beantwoorden.”

Complimenten

Tijdens het videogesprek complimenteerden het paar de leraren van de Casterton Primary Academy uitvoerig en spraken ze daarnaast lof uit voor het Britse zorgpersoneel en alle anderen die een belangrijke rol spelen in de coronacrisis. “Het moet een opluchting zijn voor alle ouders die vitale beroepen hebben om te weten dat hun kinderen structuur hebben en dat ze een veilige plek hebben om naar toe te gaan. Jullie doen het heel goed. Ik weet dat het geen gemakkelijke omstandigheden zijn maar het is fantastisch”, zei Kate.

Lees ook:

Doris vond het geweldig om met Camilla te telefoneren. Ze zegt: “ik ben de afgelopen weken eenzaam geweest en het was fantastisch om met haar te praten. We praatten over het leven in isolatie en onze gedeelde hobby’s. Ze was erg geïnteresseerd in mijn familie en hoe ik het volhield zonder ze. Het heeft me zo opgevrolijkt”. De twee kwamen tot de conclusie dat boeken lezen helpt. Beiden zijn ze fan van Agatha Christie.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen