Britain Royalty

Aan de beterende hand? Elizabeth rijdt alleen in de auto over haar landgoed

Een Britse krant publiceerde een foto van the queen, waarin ze solo in één van haar auto’s zit en zichzelf rondrijdt. Best bijzonder en wellicht een goed teken, want Elizabeth moest eigenlijk nog wat langer rust houden.

De Britse Metro wist de Britse koningin vast te leggen. Ze rijdt zelfstandig over haar landgoed, Windsor. Daar staat ook het kasteel waar ze al in maart 2020 haar intrek nam – toen nog samen met Philip – om te ontsnappen aan de stad, in verband met het risico op een coronabesmetting. Ze is een paar keer terug geweest op Buckingham Palace in Londen, maar nooit voor lange tijd.

Ook het rust nemen op doktersadvies, waar we eerder over schreven, gebeurt dus op Windsor. En nu is ze dus gezien terwijl ze helemaal alleen in haar auto zit. Onlangs werd bekendgemaakt dat Elizabeth een nacht in het ziekenhuis opgenomen was geweest. In verband daarmee werd ook een gepland bezoek aan Noord-Ierland afgeblazen. Een protocolverandering was één van de gevolgen; voortaan gaat the queen alleen nog op reis met een meereizend familielid, die haar taken eventueel kan waar- of overnemen.

Britain Royalty

Je kunt de kersverse foto van Elizabeth in haar auto op de website van de betreffende Britse krant hier zelf bekijken.

LEES OOK:

‘Queen redde relatie Kate en William’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA