89-jarige Queen actiever dan William, Catherine en Harry

Koningin Elizabeth is bijna negentig, maar dat is aan haar agenda nauwelijks af te zien. De Britse vorstin werkte in 2015 meer plichtplegingen af dan William, Catherine en Harry samen.

Elizabeth had het afgelopen jaar 306 afspraken in het Verenigd Koninkrijk en 35 afspraken daarbuiten in haar agenda staan, ging The Telegraph na. Prins William, zijn vrouw Catherine en zijn broer Harry namen samen 198 verplichtingen in het Verenigd Koninkrijk en 94 daarbuiten op zich.

William en Catherine verwelkomden in mei hun tweede kind, prinses Charlotte. De hertogin van Cambridge had een deel van het jaar zwangerschapsverlof. Haar echtgenoot werkt sinds juli als ambulancepiloot, zijn salaris gaat naar een goed doel. Ook Harry had afgelopen jaar andere werkzaamheden. Hij beëindigde in juni zijn militaire carrière en deed vervolgens drie maanden vrijwilligerswerk in Afrika.

Elizabeths honderden afspraken maken haar nog niet de drukste Britse royal. Dat was vorig jaar Elizabeths dochter prinses Anne, de Princess Royal. Zij was volgens The Telegraph ruim vijfhonderd keer op pad.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen