Botswana Britain Royalty

3 feitjes over Harry die je vast nog niet wist

Je hebt vast weleens gelezen dat Harry, net als veel royals, werd opgeleid tot militair. Maar weet je ook waar hij diende en waarom er een einde kwam aan zijn tijd in dat land? Deze en meer weetjes, lees snel verder.

1. Harry was in dienst van het Britse leger en…

…niet kort ook: 10 jaar. Hij diende onder meer in Afghanistan. Toen zijn aanwezigheid daar bekend werd, was het voor hem echter niet meer veilig om er te blijven. Aan zijn missie kwam vroegtijdig een einde. Hij baalde daarvan en noemde zijn tijd als actief militair “de beste ontsnapping die ik ooit heb gehad, ik had echt het gevoel dat ik iets aan het bereiken was”.

Harry In Uniform

2. Zijn eerste naam is eigenlijk helemaal niet Harry, maar…

…Henry! Voluit heet-ie op z’n geboorteakte Henry Charles Albert David. Grappig genoeg wordt de naam ‘Harry’ in Engeland zelfs meer als een bijnaam voor een ‘Henry’ beschouwd. Dus mocht je Harry nog eens tegenkomen, dan heb je bij dezen een prima ijsbreker.

Harry Foto Van Anp

3. Hij sprak nog met Diana op de dag dat ze zou sterven…

…een enorm verdrietig feitje, waarover hij later vertelde dat hij voor altijd moet leven met de waarheid dat hij het telefoongesprek met haar kort hield, omdat-ie weer lekker verder wilde gaan met buitenspelen. Hem niet kwalijk te nemen uiteraard, wie had kunnen weten dat ze slechts uren na dat telefoontje om het leven zou komen.

Harry Met Diana Anp

LEES OOK:

Elizabeth gezien met een wandelstok

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Pinterest