3-daags werkbezoek Kate en William per… trein

Maar liefst ruim 2000 kilometer leggen ze af. Hun treinreis – die ze door Engeland, Schotland en Wales voert – startte gisteren. En we vertellen je graag wat en wie ze gaan bezoeken.

Het is weer eens wat anders dan een royal airplane pakken. De trein is comfortabel, kent vele stations om te stoppen en is een milieuvriendelijkere keuze. Toch zul je Kate en William niet gauw in een reguliere trein in de Londense ochtendspits treffen. Het gaat om de koninklijke trein. Een trein speciaal voor de Britse royals.

William en Kate maken er een 3-daagse treinreis van, die meteen een werkbezoek is. Ze gaan langs bij allerlei mensen die in de frontlinie werken tijdens deze coronacrisis. Het echtpaar wil hen hartelijk bedanken voor al hun moeite en inzet. Naast medisch personeel worden ook scholen, verzorgingshuizen, medewerkers van het openbaar vervoer en vrijwilligers opgezocht.

Leuk weetje is dat dit de eerste officiële reis met de koninklijke trein is voor Kate. Terwijl zij toch al aardig wat jaartjes meedraait als Britse royal. Afgelopen maart bezochten zij en William samen Ierland, vlák voor corona alle reisbewegingen stillegde. En onlangs stonden we even stil bij de aankondiging van hun verloving, alweer 10 jaar geleden!

Instappen, allemaal! Kate en William maken zich klaar om aan boord te gaan.

William En Kate Koninklijke Trein Instagram Screenshot December 2020

LEES OOK:

Amalia is vandaag jarig! 17 kaarsjes voor de prinses!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal