188 gepensioneerden kregen een pakketje van Queen Elizabeth per post

Vanwege het coronavirus brengt koningin Elizabeth deze donderdag anders door dan gebruikelijk. Ieder jaar is de Britse koningin op Witte Donderdag (Maundy Day) bij de Maundy Service in de St. George’s Chapel van Windsor Castle. Dit keer gaat de dienst dus niet door. Traditiegetrouw overhandigd Elizabeth jaarlijks muntstukken aan gepensioneerden. Aangezien dit veel betekent voor de kerk en de lokale gemeenschap, heeft Elizabeth besloten ze via de post op te sturen.

Volgens de Britse media kregen vandaag 188 gepensioneerden een pakketje van Elizabeth. Hierin zaten twee buideltjes. Een witte met de speciale ‘Maundy Coins’ en een rode met zo’n 5 pond aan normale munten. De gewone munten symboliseren een gift van de koningin voor voedsel en kleding.

De ontvangers kregen ook een persoonlijk geschreven briefje van Elizabeth. Daarop stond dat ze teleurgesteld was dat de jaarlijkse dienst niet doorgaat. “Maar dat betekent niet dat uw bijdrage van onschatbare waarde voor de gemeenschap niet onopgemerkt blijft”, aldus de koningin. “Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar u en uw familie in deze moeilijke tijd.”

Lees ook:

Het is precies vijftien jaar geleden dat prins Charles in de Guild Hall van Windsor in het huwelijk trad met Camilla Shand. De verwachting is dat het jubileum gevierd zal worden in Birkhall, het Schotse buitenverblijf van Charles. Hier hebben de twee zich samen moeten isoleren nadat Charles vorige maand het coronavirus te pakken had.

Vandaag zijn Prins Charles en Camilla 15 jaar getrouwd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen