×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zorgen om koningin Sofía

  Waarom is ze niet op vaste vakantieadres?

  Zorgen om koningin Sofía

  Het wegblijven van koningin Sofia bij haar traditionele vakantieverblijf Marivent op Mallorca begint de Spaanse media zorgen te baren. De koningin is al meer dan een maand niet gezien, zo meldt de onlinekrant El Español dinsdag. Normaal zou ze al een paar weken haar tenten hebben opgeslagen op het Middellandse Zee-eiland, waar ze tijd doorbrengt met haar kinderen en kleinkinderen.


  Koningin Sofia (79) zou andermaal pijnlijk zijn getroffen door de escapades van haar echtgenoot koning Juan Carlos. Die zou geprobeerd hebben de belasting te ontduiken, met hulp van zijn 'goede vriendin' – of minnares – Corinna Larsen, die zichzelf liever prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein noemt. Justitie is met instemming van het Hooggerechtshof, dat als enige over de koning-emeritus mag oordelen, nu een onderzoek begonnen of de beschuldigingen kloppen.

  Koning Felipe, die zijn vader in 2014 opvolgde, probeert te doen of er niets aan de hand is, maar volgens Spaanse media staat hij onder hoogspanning. De afgelopen vier jaar heeft hij geprobeerd schoon schip te maken en de monarchie weer een ongeschonden imago te bezorgen. Met de gevangenisstraf van zijn zwager Iñaki Urdagarin, die in juni in Brieva de cel inging, dacht Felipe dat de rust was weergekeerd. Maar nu blijkt een potentieel nog veel zwaardere storm op komst, waartegen het koningshuis mogelijk niet bestand is.

  Postende paparazzi

  Sofia zou zijn zaak niet helpen door op dit ogenblik haar schoonzoon op te zoeken in de gevangenis. Volgens volgers van de koninklijke familie ligt het echter wel in de lijn van verwachting dat ze dit wil doen. Ze is altijd vierkant achter haar dochter Cristina en haar man blijven staan, en als ze al niet heimelijk op visite is geweest, dan zal het zeker nog van komen. Cristina en zus Elena zijn ook al geweest, maar wisten postende paparazzi te ontlopen. El Español denkt dat koningin Sofia dat ook zal proberen.

  Mogelijk dat Sofia later deze week alsnog naar Mallorca gaat, waar Felipe dit weekeinde wordt verwacht. Dan zou komende maandag de jaarlijkse fotosessie kunnen plaatsvinden en kan de koning net als zijn vader een paar keer deelnemen aan de strijd om de Koningscup zeilen.

  24 juli 2018 - 14:46