×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sofia en Letizia hebben strijdbijl begraven

  Koninginnen samen met prinsesjes naar markt op Mallorca

  Sofia en Letizia hebben strijdbijl begraven

  Het vakantieverblijf op Mallorca is voor de Spaanse koninklijke familie een goede gelegenheid de strijdbijl te begraven. In elk geval voor het oog van de talrijke fotografen die deze dagen Palma bevolken vanwege de aanwezigheid van koning Felipe en zijn gezin, koningin Sofía en andere leden van de Borbón-familie.


  De koninginnen Sofia en Letizia verschenen dinsdag daarom gezamenlijk met de prinsessen Leonor en Sofia bij de Mercado del Olivar, de populaire markthal van Palma, om aan de ene kant een kijkje te nemen, maar meer nog om zelf gezien te worden. Bij het 'spontane' uitje, waarbij onder meer halt werd gehouden bij viskramen, waren dan ook fotografen aanwezig. De opnamen moeten de beelden uitwissen van de schermutseling tussen beide dames bij het uitgaan van de paasmis eerder dit jaar.

  Koningin Sofia, die deze vakantie nog niet eerder was gezien, had het kennelijk warm want ze had een elektrische ventilator in haar hand om voor verkoeling te zorgen. Meestal gebruikt Sofía (79) daarvoor een waaier, oftewel een abanico, maar dat was dit keer niet voldoende.

  Trekpleister

  Een bezoek van Sofía aan de mercado staat overigens steevast op haar programma tijdens vakanties op Mallorca. Het is de gastronomische trekpleister, waar ook toeristen graag komen om te eten, te proeven en iets te kopen. Letizia en haar dochters waren er nog niet eerder gespot, maar de koningin neemt de meisjes de laatste jaren steeds naar een bijzondere plek op het eiland en dat was dit keer wellicht de markt.

  Koning Felipe was tegelijkertijd aan het zeilen, met een minder goed resultaat dan maandag. Bij de eerste race in de Swan 50-klasse finishte hij met zijn bot Aifos slechts als achtste, waardoor in de rangschikking een fikse achterstand is opgelopen tot de Duitse nummers één en twee.

  31 juli 2018 - 16:55