×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weer vliegtuigpech voor Spaans koningshuis

  Derde keer in vier maanden tijd

  Weer vliegtuigpech voor Spaans koningshuis

  Het Spaanse koningshuis heeft het weer niet getroffen. Ditmaal heeft koningin Sofia te maken gehad met vliegtuigpech. Na een bezoek aan Midden-Amerika wilde de vorstin met het toestel van de Spaanse Luchtmacht vrijdag terugvliegen van Guatemala naar Spanje.


  Het vliegtuig maakte een geplande tussenlanding op de Dominicaanse Republiek. Toen het toestel weer wilde opstijgen voor het tweede deel van de reis, moest de Airbus A310 de start afbreken wegens technische problemen. Dat berichten lokale media, aldus persbureau DPA. De 75-jarige vorstin moest op het vliegveld van Santo Domingo vervolgens ongeveer twee uur wachten tot het toestel gerepareerd was.

  Het is het derde vliegtuigprobleem voor de Spaanse koninklijke familie in ruim vier maanden tijd. In november kon prins Felipe niet naar Brazilië vliegen omdat de Airbus een mankement had. Dat was wel een ander toestel dan waarin de koningin vrijdag vloog. Ook in januari kon troonopvolger Felipe niet vliegen met een Airbus vanwege problemen.

  22 maart 2014 - 13:10