Videotelefoontje Letizia over corona en het syndroom van Down

Dat het Spaans koninklijk paar constant aan de telefoon hangt, is je vast niet ontgaan. Letizia was benieuwd hoe mensen met Down de coronacrisis doorkomen en regelde een videogesprek.

Down als risicogroep

Naast vertegenwoordigers van de belangenorganisatie, schoof ook neurobiologe Mara Dierssen aan. Zij leidt een onderzoek naar mensen met Down die corona hebben opgelopen. Toen corona uitbrak vreesde Spanje voor mensen met Down. Dit omdat sommigen veel gevoeliger lijken te zijn voor virale infecties. Toch is inmiddels door experts vastgesteld dat de groep geen hoger risico loopt in het geval van corona.

Tablets voor gezinnen

Stichting Down España maakt zich hard voor de familieleden van mensen met Down. Vooral de jongeren ervaren het als lastig om zich aan te passen aan thuiszitten en andere manieren van omgang. Down España heeft ervoor gezorgd dat er tablets en telefoons zijn verdeeld onder gezinnen die dat nodig hebben.

Lees ook:

Applaus of niet?

Letizia en haar man Felipe bellen wat af tijdens de coronacrisis. En onlangs werd door een pro-monarchie-beweging een applaus-actie op touw gezet, om hen te bedanken voor alles dat ze doen in deze lastige tijd. Dit was een reactie op een eerdere protestactie tégen het Spaanse koningshuis, van republikeinen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen