×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Strijd om portret Felipe in stadhuis Barcelona

  Na verwijderen borstbeeld Juan Carlos

  Video: Strijd om portret Felipe in stadhuis Barcelona

  Het verwijderen van het borstbeeld van koning Juan Carlos uit de raadszaal van Barcelona heeft vrijdag tot een woedende reactie geleid van de lokale Partido Popular, in Madrid de regeringspartij.


  Gemeenteraadsleden Alberto Fernández en Àngels Esteller van de Partido Popular hebben vrijdagmorgen op de plek waar tot donderdag het borstbeeld stond, een portret geplaatst van koning Felipe VI. Burgemeester Ada Colau, die opdracht gaf tot het weghalen van het beeld, liet daarna ook de foto verwijderen.

  Het weghalen van het beeld van Juan Carlos, dat precies boven de stoel van de burgemeester stond, kon Colau makkelijk uitleggen: hij is immers geen staatshoofd meer. Het weglaten van een portret van de nieuwe koning verdedigde Barcelona's eerste vrouwelijke burgemeester, die vorige maand aantrad, door te zeggen "De monarchie is oververtegenwoordigd”.

  In het naar zelfstandigheid strevende Catalonië, waarvan Barcelona de hoofdstad is, ligt de monarchie gevoelig. De koning wordt gezien als symbool van Spanje, en daarvan wil Catalonië zich nu juist losmaken.

  24 juli 2015 - 16:49