×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Felipe krijgt lof voor receptie Mallorca

  Koningspaar ontvangt vertegenwoordigers samenleving

  Video: Felipe krijgt lof voor receptie Mallorca

  De Spaanse media zijn donderdag vol lof over de nieuwe aanpak door koning Felipe en koningin Letizia van de jaarlijkse ontvangst in het Almudaina paleis. Daar ontving het koningspaar woensdagavond samen met koningin Sofia bijna vierhonderd gasten van de Balearen-eilanden voor een informele ontmoeting.


  In het verleden werden alleen de lokale autoriteiten uitgenodigd voor een exclusief diner met koning Juan Carlos en koningin Sofia. Direct na zijn aantreden vorig jaar heeft Felipe de opzet veranderd. Hij wilde meer mensen bereiken en ontmoeten, een dwarsdoorsnede van de samenleving, liet het hof weten. Anders dan vroeger zijn nu ook ondernemers, sporters, en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties welkom. Zo was woensdag ook een afvaardiging van de homo-beweging aanwezig.

  Om het lokale karakter van de ontvangst te benadrukken en aandacht te vestigen op de kwaliteiten van de eilanden, had Felipe de jonge chef-kok Andreu Genestra gevraagd voor de catering te zorgen. Genestra, die een succesvol restaurant runt op Mallorca, ging na afloop met het koningspaar op de foto. Hij legt de nadruk op verse lokale producten, en dat sloot mooi aan bij de wens van de koning om de afstand tot de bevolking te verkleinen.

  Bij aankomst voor de receptie werd het koningspaar door vijfhonderd belangstellenden enthousiast begroet. Even verderop was ook een groepje anti-monarchisten actief. De ontvangst werd ook door een aantal politici van republikeinse snit overgeslagen.

  6 augustus 2015 - 13:52