×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vakantie begint voor Spaans koningspaar

  Vakantie begint voor Spaans koningspaar

  Voor het Spaanse koningspaar is de vakantie begonnen. Donderdag ontving koning Felipe nog Jean Claude Juncker op het paleis en daarvoor reisde hij met koningin Letizia naar Andalusië, waar de Slag van Bailèn herdacht werd. De veldslag, onderdeel van de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, is 210 jaar geleden.


  Het Spaanse koningspaar liet zich vergezellen door de minister van Industrie, Handel en Toerisme. Bij aankomst werd het gezelschap ontvangen door de afgevaardigden van het bestuur van de regio Andalusië en de burgemeester van Bailèn.

  Het koningspaar verscheen na de ontvangst en het ondertekenen van het ereboek van de stad op het balkon van het stadhuis. Het koningspaar ging te voet naar de kerk voor de herdenking van de veldslag. In het museum Slag van Bailén kregen ze uitleg over de gevoerde strijd aan de hand van der permanente tentoonstelling over de Onafhankelijkheidsoorlog (1808-1814).

  De slag bij Bailèn is een veldslag die tussen 16 en 19 juli 1808 werd uitgevochten tussen de Spaanse opstandelingen tegen het Franse bezettingsleger. De slag resulteerde in het eerste verlies in het open veld van het leger van Napoleon. De overwinning zorgde voor groot optimisme in Spanje en mobiliseerde meer mensen in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Fransen.

  20 juli 2018 - 10:56