Spain Royalty Coronavirus Pandemic

Spaanse royals op bezoek bij Fernando Alonso Museum in Asturië

Donderdag zijn koning Felipe en zijn vrouw Letizia op bezoek geweest bij het Fernando Alonso Museum in het Asturische Llanera. De Spaanse minister van sport en cultuur en de president van de regio Asturië gingen mee met het koningspaar. In het museum kregen ze gezelschap van Formule 1-coureur Fernando Alonso. Hij liet in zijn eigen museum Felipe en Letizia zien hoe jonge kinderen over het nabijgelegen circuit scheuren.

Felipe en Letizia bezochten eerder op de dag al het hoofdkantoor van het consortium voor afvalbeheer in Austurië. Ook woonden Felipe en Letizia een tentoonstelling bij waarin het 30-jarige jubileum van het kunstwerk Elogio del Horizonte werd gevierd. Deze betonnen sculptuur werd in 1990 gemaakt door de Baskische beeldhouwer Eduardo Chillida. Het koningspaar kwam ook meer te weten over de betekenis van het werk, de maker en het creatieproces.

Het bezoek aan Asturië was het zestiende en laatste bezoek uit de reeks. Alleen Madrid (de zeventiende regio) wordt niet bezocht omdat Felipe en Letizia daar al wonen.

Lees ook:

Noorse koning Harald feliciteert IJslandse president

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen