Spaanse royals op bezoek bij distributiecentrum Madrid

Donderdag waren koning Felipe en zijn vrouw Letizia al vroeg op om een werkbezoek te brengen aan Mercamadrid, het centrale distributiecentrum voor verse voedselproducten van de Spaanse hoofdstad. Van daaruit worden de winkels en kraampjes in Madrid en omgeving bediend.

Het koningspaar nam een kijkje op de visafdeling, waar ze zagen hoe vis geladen en gelost wordt. Vervolgens gingen ze langs bij de groente- en fruitafdeling. Hier werd hen meer uitgelegd over de dagelijkse werkzaamheden en de uitdagingen waar de handelaren en distributeurs tijdens de coronacrisis mee om moeten gaan.

Een deel van de in- en verkoop gebeurt nu bijvoorbeeld telefonisch, en er wordt ook meer thuis bezorgd dan voorheen. Maar ook zijn er meer voorzorgsmaatregelen genomen en kunnen handelaren gebruikmaken van uitstel van de betaling van huur en dergelijke om de economische terugslag van de lockdown op te vangen.

Felipe en Letizia spraken hun waardering uit over het goede functioneren van Mercamadrid, ondanks de lockdown. De supermarkten en winkels bleven bevoorraad. Mercamadrid bedient een gebied in en rond Madrid dat wel 500 vierkante kilometer beslaat en levert aan 12 miljoen Spanjaarden verse producten. Het was aangemerkt als een essentiële dienst die ook tijdens de lockdown moest doorgaan.

Lees ook:

Fotogenieke prinsen en prinsessen.

Royals en hun familie: 7 heerlijke gezinsfoto’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen