×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse regeringspartij: ‘Koning kost burger maar 17 cent’

  Spaanse regeringspartij: ‘Koning kost burger maar 17 cent’

  De kosten voor het Spaanse koningshuis zijn helemaal niet zo hoog, vindt de regeringspartij Partido Popular (PP). Dinsdag werd het budget voor het koningshuis vastgesteld op 7.78 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van de PP is dat nog geen 17 cent per inwoner.


  De Spaanse koning moet het wel met iets minder geld doen. Vorig jaar kreeg hij nog 7.83 miljoen. Hij raakt dus 1,8 procent kwijt, meldt de Spaanse editie van Huffington Post.

   

  De korting is bij andere partijen niet goed gevallen. Ze vinden dat het koningshuis wel wat meer kan inleveren. Sommige partijen willen dat het budget met 30 procent wordt verminderd.

   

  De PP vindt dat Spanje niets te klagen heeft. In andere landen liggen de budgetten veel hoger. Zo is het budget voor het Britse koningshuis 46 miljoen euro en Denemarken en Zweden moeten 12 miljoen ophoesten voor hun vorstenhuis, zegt de PP. "Het verdedigen van het budget van ons koningshuis is daarom het makkelijkste dat er is", zegt Juan Manuel Albendea, de financieel specialist van de PP. "Het kost de Spanjaard maar 17 cent per jaar."

  6 november 2013 - 16:26