×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prinsesjes naar school

  Spaanse prinsesjes naar school

  Koningin Letizia van Spanje heeft maandagmorgen zelf haar dochters Leonor en Sofia naar school gebracht op de eerste dag na de zomervakantie. Prinses Leonor, die volgende maand twaalf wordt, gaat voor het eerst naar de middelbare schoolafdeling van het exclusieve ‘Colegio Santa María de los Rosales’. Haar zusje, de tienjarige Sofia gaat naar de vijfde klas van de basisschool.


  De koningin draaide het raampje van haar auto naar beneden om de wachtende media te begroeten, maar poseerde niet met de prinsessen die snel uitstapten en de school binnengingen, buiten het zicht van de camera's. Volgens het paleis was dat om de normale gang van zaken voor de andere leerlingen niet te verstoren.

  Deze keuze leidde meteen tot irritatie bij verschillende media. De krant ‘El País’ vroeg zich op de website af waarom het Spaanse hof niet het voorbeeld kon volgen van andere koningshuizen, zoals België, Denemarken en Groot-Brittannië, waar de eerste schooldag wel kon worden vastgelegd, dan wel zoals in Nederland door een lid van de familie zelf werd gefotografeerd.

  Koning Felipe was er maandag niet bij. Hij had volgens de media andere verplichtingen.

  11 september 2017 - 13:26