Spaanse prinsesjes naar school

Koningin Letizia van Spanje heeft maandagmorgen zelf haar dochters Leonor en Sofia naar school gebracht op de eerste dag na de zomervakantie. Prinses Leonor, die volgende maand twaalf wordt, gaat voor het eerst naar de middelbare schoolafdeling van het exclusieve ‘Colegio Santa María de los Rosales’. Haar zusje, de tienjarige Sofia gaat naar de vijfde klas van de basisschool.

De koningin draaide het raampje van haar auto naar beneden om de wachtende media te begroeten, maar poseerde niet met de prinsessen die snel uitstapten en de school binnengingen, buiten het zicht van de camera's. Volgens het paleis was dat om de normale gang van zaken voor de andere leerlingen niet te verstoren.

Deze keuze leidde meteen tot irritatie bij verschillende media. De krant ‘El País’ vroeg zich op de website af waarom het Spaanse hof niet het voorbeeld kon volgen van andere koningshuizen, zoals België, Denemarken en Groot-Brittannië, waar de eerste schooldag wel kon worden vastgelegd, dan wel zoals in Nederland door een lid van de familie zelf werd gefotografeerd.

Koning Felipe was er maandag niet bij. Hij had volgens de media andere verplichtingen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen