Spain Royalty

Spaanse prinses Leonor moet in quarantaine

Dat is even schrikken! De Spaanse prinses Leonor en haar klasgenootjes moeten veertien dagen in quarantaine, omdat iemand uit de klas positief is getest op het coronavirus. De 14-jarige Leonor begon woensdag aan het nieuwe schooljaar op de Santa María de los Rosales school, maar moet al snel weer thuis blijven.

De klas gaat vanaf maandag onlinelessen volgen. Het Spaanse koningshuis bevestigt aan Spaanse media dat koning Felipe, koningin Letizia, prinses Leonor en Sofía “de voorschriften en gezondheidsindicaties” van de gezondheidsorganisaties opvolgen.

De temperatuur van de prinses werd op de eerste schooldag gemeten om te bepalen of ze geen koorts heeft, hetgeen een indicatie zou kunnen zijn van besmetting met het virus. Later deze week zou ook haar zus Sofia (13) weer naar school mogen. Zij begint aan haar tweede jaar, Leonor (14) zit in de vierde klas.

Op scholen in Spanje zijn voor leerlingen boven de 9 jaar sociale bubbels gecreëerd: een beperkte groep van medescholieren met wie ze contact mogen hebben, en de school moet zoveel mogelijk verhinderen dat leerlingen van verschillende klassen met elkaar in aanraking komen.

Lees ook:

Blauw Bloed-volgers willen dat de Gouden Koets blijft

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.