×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prinses Cristina wil gerechtigheid

  Verdacht van witwassen en belastingontduiking

  Spaanse prinses Cristina wil gerechtigheid

  De Spaanse prinses Cristina (48) wil dat het recht zijn beloop krijgt. Dat heeft haar advocaat, Miquel Roca, woensdag gezegd. Dinsdag werd bekend dat de jongste dochter van koning Juan Carlos opnieuw wordt verdacht van witwassen en belastingontduiking. Ze moet op 8 maart voor de rechter verschijnen.


  De advocaat sprak dinsdag met de prinses. Hij zei dat hij vermoedt dat Cristina niet blij is met de dagvaarding. ''Dit is geen partijtje voetbal. Dit is een serieuze zaak waarin rechten, belangen, normen en waarden op het spel staan.'' Mogelijk overlegt hij de komende dagen opnieuw met haar. De prinses verhuisde vorig jaar met haar vier kinderen naar het Zwitserse Genève vanwege haar werk.

  Cristina zou een rol hebben gespeeld in het gesjoemel met geld van stichting Noós, een liefdadigheidsorganisatie. Haar echtgenoot Iñaki Urdangarín was bestuurder van die organisatie. Hij wordt al langer verdacht van geknoei met miljoenen euro's die voor de stichting waren bestemd.

  Afgewezen

  De rechter wil duidelijkheid over de rol van Cristina in het geheel. Volgens haar advocaten was ze niet betrokken bij de zakelijke activiteiten van haar man. Ook zou ze niet op de hoogte zijn geweest van de financiële situatie van de liefdadigheidsstichting.

  De prinses gaat in beroep tegen de dagvaarding. Advocaat Roca heeft goede hoop dat het verzoek om Cristina te horen net als vorig jaar wordt afgewezen.

  8 januari 2014 - 14:58