×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse prins Felipe wordt koning op 19 juni

  Juan Carlos treedt dag eerder af

  Spaanse prins Felipe wordt koning op 19 juni

  De Spaanse prins Felipe wordt 19 juni in het parlement uitgeroepen tot koning Felipe VI. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo vrijdag. De datum is nog niet officieel bekendgemaakt.


  Zijn vader, de 76-jarige Juan Carlos, maakte maandag bekend dat hij aftreedt als koning. Hij bekrachtigt naar verwachting de 18e juni een wet die zijn aftreden mogelijk maakt. De dag daarna wordt Felipe uitgeroepen tot de nieuwe koning. Het Spaanse kabinet heeft het wetsontwerp deze week goedgekeurd. In de bestaande wetgeving staat niets over een vorst die er zelf mee ophoudt.

  6 juni 2014 - 16:27