Spain Royalty

Spaanse premier vindt beschuldigingen Juan Carlos ‘verontrustend’

Afgelopen woensdag sprak de Spaanse premier Pedro Sánches over koning-emeritus Juan Carlos. Hij noemde de beschuldigingen van corruptie ‘verontrustend’.

Het Spaanse hooggerechtshof startte begin juni een onderzoek naar de bemoeienis van Juan Carlos bij de verkoop van contracten voor de aanleg van de ‘hogesnelheidstrein van de woestijn’ in Saudi-Arabië. De advocaat van Juan Carlos heeft meerdere malen gezegd niet te willen reageren op de beschuldigingen.

Diverse Spaanse media hebben de afgelopen weken details naar buiten gebracht over de deal waar de vader van koning Felipe mogelijk bij betrokken zou zijn geweest. “Het zijn zorgwekkende beschuldigingen die iedereen verontrusten, ook mijzelf”, zei de premier.

Sanchez concludeert dat er op dit moment drie dingen van belang zijn rondom de berichtgeving over de zaak. Zo bekijken sommige media de zaak maar van één kant zonder wederhoor te plegen. Daarnaast zegt hij dat justitie zijn werk doet en is hij blij dat het koningshuis zelf afstand heeft genomen van de zaak zodat het onderzoek onafhankelijk kan verlopen.

Lees ook:

Heerlijke vakantiefoto’s van Carl Philip en Sofia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen