×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Spaanse koninklijke beschaamd door schoonzoon Juan Carlos

  Iñaki Urdangarin stuurde beledigende mailtjes

  Spaanse koninklijke beschaamd door schoonzoon Juan Carlos

  Iñaki Urdangarin, de schoonzoon van koning Juan Carlos, heeft de Spaanse koninklijke familie weer eens te schande gemaakt. In een aantal zeer beledigende mailtjes maakt de echtgenoot van prinses Cristina zijn schoonfamilie belachelijk.


  Urdangarin wordt ervan verdacht dat hij zo'n 6 miljoen euro achterover heeft gedrukt via het Instituto Nóos. In het licht daarvan zijn de computers van Iñaki in beslag genomen. En daarop zijn een aantal mailtjes gevonden waarin de man van Cristina onder anderen prinses Letizia flink beledigt.

  De Spaanse krant El Mundo noemt de humor van Iñaki ''smakeloos'' en ''chauvinistisch''. In mailtjes gericht aan Cristina stuurde hij onder meer een onflatteuze foto van Letizia met daaronder het woord ''orgasme''. Urdangarin vergelijkt in een ander mailtje de ex-man van Infanta Elena, Jaime de Marichalar, met inspecteur Clouseau en Inspector Gadget. En ook koningin Sofia moet het ontgelden. Onder een foto waarop ze verveeld kijkt, schreef Iñaki ''vakantiedagen van de Spaanse royals''.

  Vrouwonvriendelijk

  Verder maakt de schoonzoon van Juan Carlos vaker vrouwen belachelijk. Zo stuurde Iñaki zijn vrouw een grap die impliceert dat vrouwen niets begrijpen van moderne technologie en in een andere mail geadresseerd aan een paar vrienden suggereert Urdangarin dat hij een nieuwe baan heeft waarbij hij zes topless vrouwen tot zijn beschikking krijgt.

  Mede door het fraudeschandaal rondom Iñaki en Cristina is de populariteit van het Spaanse koningshuis de afgelopen jaren flink afgenomen.

  11 november 2013 - 17:51