Spaanse koninklijke beschaamd door schoonzoon Juan Carlos

Iñaki Urdangarin, de schoonzoon van koning Juan Carlos, heeft de Spaanse koninklijke familie weer eens te schande gemaakt. In een aantal zeer beledigende mailtjes maakt de echtgenoot van prinses Cristina zijn schoonfamilie belachelijk.

Urdangarin wordt ervan verdacht dat hij zo'n 6 miljoen euro achterover heeft gedrukt via het Instituto Nóos. In het licht daarvan zijn de computers van Iñaki in beslag genomen. En daarop zijn een aantal mailtjes gevonden waarin de man van Cristina onder anderen prinses Letizia flink beledigt.

De Spaanse krant El Mundo noemt de humor van Iñaki ''smakeloos'' en ''chauvinistisch''. In mailtjes gericht aan Cristina stuurde hij onder meer een onflatteuze foto van Letizia met daaronder het woord ''orgasme''. Urdangarin vergelijkt in een ander mailtje de ex-man van Infanta Elena, Jaime de Marichalar, met inspecteur Clouseau en Inspector Gadget. En ook koningin Sofia moet het ontgelden. Onder een foto waarop ze verveeld kijkt, schreef Iñaki ''vakantiedagen van de Spaanse royals''.

Vrouwonvriendelijk

Verder maakt de schoonzoon van Juan Carlos vaker vrouwen belachelijk. Zo stuurde Iñaki zijn vrouw een grap die impliceert dat vrouwen niets begrijpen van moderne technologie en in een andere mail geadresseerd aan een paar vrienden suggereert Urdangarin dat hij een nieuwe baan heeft waarbij hij zes topless vrouwen tot zijn beschikking krijgt.

Mede door het fraudeschandaal rondom Iñaki en Cristina is de populariteit van het Spaanse koningshuis de afgelopen jaren flink afgenomen.